het bestuur:KAREL


ONNO


JORDY

(graphics: Eric)

V.L.N.R. voorzitter, penningmeester en secretaris.
De praktische kant van het runnen van een oefenruimte, van versterkers onderhouden tot WC's schrobben en van administratie tot sfeerbeheer, tja, dat zie je elke dag gebeuren door de vier Spod-beheerders. Maar achter de schermen is een driemans (binnenkort vijfmans) bestuur actief, onbetaald (!) maar hard nodig.
Onno Speekenbrink is zelf muzikant in de band Hopper en hij heeft aardig wat bandervaring in eerdere bands; hij kent SPOD al van de tijden dat hij met een jong metalbandje kwam oefenen... Karel Bevers is gitarist maar doet dat (nog!) niet in bandverband, en hij kent SPOD via zijn werk: eerst voor Breed Welzijn Delft en nu voor Participe. Jordy Boekestijn is via Karel aan boord gekomen en is weliswaar geen actieve muziekbeoefenaar maar wel een betrokken muziekliefhebber. Verder wordt het bestuur binnenkort uitgebreid met beheerders Martin Vermeer en Eric Geevers, zodat 'de werkvloer' vertegenwoordigd is in het bestuur en de communicatielijnen korter worden, de besluitvorming slagvaardiger, en de te volgen koers breed gedragen zoals dat heet.

Ja? En wat doet zo'n bestuur dan?
Zo, nou: aardig wat dus. Vergis je niet, een oefenruimte als SPOD is niet de makkelijkste toko om de bestuursverantwoordelijkheid voor te hebben. Op een raar fenomeen als een popoefenruimte, wat gerund wordt door vier man en wat ook nog eens zo veel open is, zijn lang niet alle standaard-regeltjes van het bedrijfsleven zomaar toe te passen. Anderzijds is een goeie bedrijfsvoering wel noodzakelijk, natuurlijk. Ook SPOD heeft gewoon te maken met ziektekostenverzekeringen, reserves opbouwen voor groot en klein onderhoud, zo af en toe sollicitatieprocedures, subsidieaanvragen, verwarmingsketels die een keer aan vervanging toe zijn (en dąt is geen uitgave van 'ja doe maar'), de eisen die een verzekeraar stelt aan de beveiliging, de gemeente wil jaarverslagen zien (en halfjaarlijkse rapportages), er moet beleid worden uitgestippeld, enzovoort...
Dat dus.


terug naar SPOD

spod
tel: 015-2147027
e-mail: spod(a)xs4all.nl