JONGLEREN, EENWIELEREN & ACROBATIEK IN DELFT
Eigenlijk doen we het meeste via facebook, these days, maar op deze pagina moet wel gewoon staan wat je moet weten over de oefentijden van Stichting Variatie in Variété.
Om te beginnen, Stichting Variatie in Variété is de officiële naam van een groep jongleurs, eenwielfietsers en acrobaten uit Delft en omgeving. De stichting heeft een rijke geschiedenis - maar op het moment zijn er twee groepen actief.

Op de zondagmiddag zijn dat relatief jonge jongleurs, eenwielfietsers en (meest beginnende) acrobaten, samen oefenend in de sportzaal van het Congregatie-gebouw, Brabantse Turfmarkt 9 in Delft. De organisatie is al een jaar of vijftien in handen van Eric en Maaike Geevers (015-2628292 of 06-49902982), een van de twee is er elke zondag. De laatste tijd ligt de gemiddelde leeftijd op de zondagmiddag tussen de acht en de achttien (maar er zijn genoeg uitschieters naar boven en beneden).
De zondagmiddag heet geen circusschool, maar een vrije oefenmiddag. We werken al een jaar of wat samen met Circuskabel, dat is een circusschool, en mensen met veel behoefte aan structuur wijzen we op hun oefentijden. Zij sturen mensen die wat ze daar geleerd hebben willen oefenen (of sowieso liever zelf kijken wat ze willen doen) naar de zondagmiddag.

Nieuwe jongleurs, eenwieleraars en acrobaten zijn natuurlijk welkom, ongeacht leeftijd en niveau. Ook als je het nog niet kan maar wel graag wil leren, want al wordt er dus geen 'circusles' aan de groep gegeven... je kan altijd vragen hoe iets moet, dan krijg je instructie, en oefenen we het samen tot het moment van 'zelf verder proberen' - waarbij we de veiligheid goed in de gaten houden! Voor jongere kinderen (tot 6 à 7 jaar) vinden we het fijn als een ouder er bij blijft om het kind te helpen/ondersteunen. Sowieso vinden ouders het soms leuk om te blijven (en mee te doen).
Voor ons is samen jongleren en acrobatieken iets waarbij je van elkaar kan leren!

Er is ook een zelfstandige, gevorderde acrobatiekgroep op de maandagavond in de gymzaal aan de Loevesteinplaats.
De gegevens die hieronder staan moeten misschien worden ge-update!


En, ook iets om trots op te zijn... de jaarlijkse DELFTSE JONGLEERDAG is het grootste eendaagse jongleerfestival van de Benelux, en dat is ook een initiatief dan Variatie in Variété - tegenwoordig georganiseerd met Circuskabel (of zoals afgelopen jaar door Circuskabel met wat hand- en spandiensten van VIV...)!

JONGLEREN,
EENWIELEREN & ACROBATIEK:
zondagmiddag 15.30-17.30
Congregatie-gebouw (ingang achgterom)
sportzaal op de 1e etage
parkeren kan op het terrein!


ACROBATIEK:
maandagavond 20.00-22.00
volgens de laatste berichten: gymzaal Loevesteinplaats
(de Freinetschool)MEER WETEN OVER DE DELFTSE JONGLEERDAG?
HIJ IS (VRIJWEL) ALTIJD DE EERSTE ZONDAG VAN APRIL EN DE REST LEES JE BINNENKORT HIER!


Voor verdere informatie:
Stichting Variatie in Variété
tel. 015-2628292 (Eric en Maaike Geevers)
e-mail: bietelnapoleon @ gmail.com
(spaties weglaten)