JAJA, DIE 'REVIEWS' ZIJN NATUURLIJK IN HET NEDERLANDS...


OOR vond:

Amen, en hartelijk dank, meneer!
En oja, "Avalance" is als je precies wil zijn van Fuzztones-sideband Link Protrudi and the Jaymen.


FRET meldde:

Andermaal: amen, en dank u!
Maarre, Sofietje werd natuurlijk niet 'de nek omgedraaid'. Kom nou!
Hoewel ze nu ruim 1 jaar oud is mag ze ook
niet mee naar optredens.


LIVE-XS dacht:

Tja, wat kan je daar aan toevoegen?
Zowel de '+' als de '-' kunnen we het alleen maar mee eens zijn...!


MUSIC MAKER meende:

Nee, volgende keer doen we het net zo - maar evenzogoed bedankt voor uw aandacht!
En die zinnen komen niet uit onze bio, maar uit een begeleidend briefje.


Met dank aan de recensenten, die zoals u ziet (en tot onze oprechte, blije verbazing) overwegend zeer positief oordelen. Het Nationaal Popinstituut heeft ons zelfs (met 'Avalanche') een plekje gegeven op hun Demontage-CD (#11) vol 'veelbelovende bands', we staan op een verzamel-CD van het Motorwolf-label, en op een Italiaanse compilatie ook!


En tenslotte dit: we zijn inderdaad niet bijster origineel in wat we doen (al zullen niet veel surfbands zo prominent gebruik maken van een 12-snarige elektrische gitaar, m'enfin).
Er zijn al zo veel originele bands...
Dat we zo klinken als we klinken is
niet omdat we zo nodig underground willen wezen, hoor, maar ja, kijk... Niks ten nadele van puristen die hun surf zo authentiek, netjes en helder mogelijk willen laten klinken (we zijn best fan van een paar van die bands ook), maar 'ons' soort garagesurf wordt er gewoon echt niet leuker op als je het zogenaamd 'beter' opneemt. Integendeel.
Afgezien daarvan, er zijn al meer dan genoeg andere genres waarin muzikanten in plaats van over hun muziek alleen maar kunnen zwammen over de geweldige kwaliteit van de opname, en dan liefst nog uitsluitend uitgedrukt in de hoeveelheid geld die in de studio-apparatuur is gestoken.
Van harte gegund, maar niet aan ons besteed.
Maar voor de belangstellenden: deze opname kwam tot stand met 4 microfoons (ik meen gewone SM58's), enige 33 cl flesjes gekoeld Grolsch bier, 1 viersporenrecorder (eh... welk merk Sander?), 1 ongerust vriendinnetje, een chronisch ontstemmende Vox Mk XII, een Vox Spitfire Mk VI, een zelfbouw bas, een drumstel (Barry, wat is dat er voor een?), voor 1 nummer een orgeltje; verder een Fender Twin, nog een grote Fender-bak (ik geloof een Bassman, geleend van Ward 69), een Ampeg basversterker, zeer coulante buren, een katje van 3 maanden dat erg blij was met haar kattenmelk, en heerlijk zonnig weer.

 

terug naar af